Children Of Bodom

Goto down

Children Of Bodom

Příspěvek pro Loler za Tue Oct 25, 2011 1:50 pm



História skupiny

Kapela bola založená v roku 1993 pod menom IneartheD, ale neskôr si na návrh nahrávacej spoločnosti zmenila názov na Children of Bodom. Pôvodná zostava (Alexi Laiho, Jaska Raatikainen, Henkka Seppälä, Alexander Kuoppala) fungovala ako thrash metal combo, potom objavili čaro klasického heavy metalu a zakomponovali ho do svojej hudby. Keď pribrali do skupiny aj klávesáka Janneho Wirmana, ich štýl bol mixom starej školy black metalu, klasického heavy a death metalového vokálu. Keď Spinefarm Records obdržali v roku 1996 ich demo, netrvalo dlho kým si uvedomili, čo mali v rukách. Ich debutový singel nazvaný „Children of Bodom“ sa dostal priamo na prvé miesto vo fínskej hitparáde. Debutový album Something Wild vyšiel v roku 1997. Tlač ich označila za nových kráľov fínskeho undergroundu. Podpísanie zmluvy s Nuclear Blast pre strednú Európu prebehlo prakticky hneď a krátko nato bol album vydaný aj v Japonsku a Thajsku.

Children of Bodom lietali cez celú Európu píšuc materiál pre nový album Hatebreeder, ktorý bol realizovaný v roku 1999. Na tomto albume ich hudba našla správny tvar - bola tvrdšia, rýchlejšia a všestrannejšia ako Something Wild. Singel „Downfall“ viedol fínske hitparády. Počas leta '99 boli Children of Bodom na turné po Európe, v júni toho istého roku vypredali tri živé vystúpenia v Japonsku (spolu s Dark Tranquillity a Sinergy). Zo spomínaných tour po Japonsku vydali koncertné CD Tokyo Warhearts-Live in Japan. Ošiaľ okolo skupiny naberal nové výšky. V roku 2000 sa singel „Hate Me“ prebojoval na prvé miesto fínskych hitparád za pár týždňov. Keď singel okupoval prvé miesta, Children of Bodom dokončili svoj tretí počin v Peter Tägtgren's Abyss Studio, ktorý uzrel svetlo sveta 30. októbra 2000. Follow the Reaper bol mix ťažkých riffov ich debutu (Something Wild) a monštróznej technickej metalovej akrobacie z albumu Hatebreeder. Najzreteľnejšie však bolo zlepšenie kapely ako celku.

Na Hate Crew Deathroll z januára 2003 boli texty piesní oveľa agresívnejšie a tvrdšie a spôsob, akým kapela piesne previedla, zmietli všetko, čo doteraz urobili, v prach. Alexi doslova vypľúva svoje texty s jedovatou nenávisťou, gitary rozorvú všetko s precíznosťou ostrej britvy, zatiaľ čo demolujúce duo Henkka T. Blacksmith a Jaska W. Raatikainen bijú ako keby mal byť koniec sveta. Ako rana z milosti prichádzajú klávesy so zápalom a presnosťou ostrieľaného popravcu v záchvate vraždenia, ktoré uisťujú, že deštrukcia je kompletná.

V lete 2003, Alexander Kuoppala opúšťa skupinu a je nahradený Roope Latvalom, ktorý bol považovaný azda za najuznávanejšieho gitaristu vo Fínsku. Jeho pružný štýl hrania a zvláštny zmysel pre harmóniu mal silný vplyv na CoB. V roku 2004 skupina testovala ich novú posilu na štvorsinglovom EP a samostatnom DVD-EP Trashed, Lost and Strongout. EP bolo vstupom do drsnejšej ostrosti, stále však znelo ako CoB. Po realizovaní úspešného minialbumu sa Children of Bodom zabarikádovali v štúdiu Hästholmen v Helsinkách, aby vytvorili celý album s producentom inžinierom Mikko Karmilom. Výsledkom bolo Are You Dead Yet?.
Témami skladieb je najčastejšie jazero Bodom a vraždy, ktoré sa tu odohrali, ďalej smrť a problémy v osobných vzťahoch. Texty píše sám Alexi.


Súčasná zostava Children of Bodom

Alexi Laiho - vokály, gitara (1993-súčasnosť)
Roope Latvala - gitara (2003-súčasnosť)
Janne Wirman - klávesy (1997-súčasnosť)
Henkka Seppälä - basgitara (1996-súčasnosť)
Jaska Raatikainen - bicie (1993-súčasnosť)

Predchádzajúci členovia

Alexander Kuoppala - gitara (1993-2003)
Jani Pirisjoki - klávesy (1995-1997)
Samuli Miettinen - basgitara (1993-1996)
Erna Siikavirta - klávesy (1998)
Kimberly Goss - klávesy (1998)

Diskografia

Štúdiové albumy

1997: Something Wild
1999: Hatebreeder
2000: Follow the Reaper
2003: Hate Crew Deathroll
2005: Are You Dead Yet?
2008: Blooddrunk
2009: Skeletons in the Closet
2011: Relentless Reckless Forever

Single a EP

1998 - Children of Bodom (Spinefarm Records)
1998 - Downfall (Spinefarm Records)
2000 - Hate Me! (Spinefarm Records
2002 - You're Better Off Dead! (Spinefarm Records)
25. august 2004 - „Trashed“, „Lost & Strungout“ (singel) (Spinefarm Records)
11. október 2004 - „Trashed“, „Lost & Strungout“ (EP) (Spinefarm Records)
2005 - In Your Face Spinefarm Records
2008 - Hellhounds On My Trail (Spienfarm Records)

DVD

2004 - Trashed, Lost & Strungout (Spinefarm Records)
2005 - In Your Face (Spinefarm Records)
2006 - Chaos Ridden Years - Stockholm Knockout Live DVD (Spinefarm Records)


Odkazy
Officialna stránka - [You must be registered and logged in to see this link.]


[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]
avatar
Loler

Počet příspěvků : 7
Datum registrace : 17. 10. 11
Věk : 20

http://www.forum.hrajcs.cz

Návrat nahoru Goto down

Re: Children Of Bodom

Příspěvek pro Maršál Křída za Fri Feb 17, 2012 1:11 pm

Kapela, která mě nebavila ani v době, kdy jsem poslouchal kapely jako Norther, Equilibrium, nebo jsem byl vyplesklej z hromad power metalu (což jsem tedy ve správném rozpoložení pořád). Tím chci říci, že to bude asi dost špatná kapela, nebo jí jen nechápu. Každopádně je považuji za kapelu dosti zbytečného ražení, která to měla ve správný čas radši zabalit. Teď může směle konkurovat takovým tlupám australopitéků jako jsou Manowar nebo třeba Hammerfall (které si ovšem i dnes s chutí pustím, narozdíl od výše jmenovaných mě ta jejich stejná písnička dost baví).
avatar
Maršál Křída

Počet příspěvků : 841
Datum registrace : 21. 08. 09

Návrat nahoru Goto down

Návrat nahoru


 
Povolení tohoto fóra:
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru