Depeche Mode

Goto down

Depeche Mode

Příspěvek pro Maršál Křída za Sun Jan 09, 2011 9:51 pm


Depeche Mode je hudební skupina, původem z Basildonu v Anglii, založená v roce 1980. Jejich hudební styl by se dal nejlépe charakterizovat jako synth rock nebo také synth pop (používání umělých zvuků, vytvářených syntezátory a samplery). Stali se jednou z nejvytrvalejších a nejúspěšnějších hudebních skupin, které se objevily během New Wave a New romantic éry. Mnoho jejich klipů se často opakovalo na MTV a Fuse (americké kabelové hudební tv stanice). Díky svému inovativnímu dílu, nahrávacím technikám a použití vzorkování (ang. sampling), ovlivnili mnoho dnes populárních umělců. Jejich album Violator z roku 1990 je považováno za klenot elektronické hudby. Ačkoli jsou významní pro moderní techno scénu, zůstávají nadále u alternativní hudby. Žánrotvůrci, jedna z nejslavnějších a nejkultovnějších kapel všech dob, uskupení, které již téměř třicet let chrlí kvanta kvalitní muziky. To vše a ještě víc jsou Depeche Mode.

Info: wikipedia


Odkazy:
[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]


Diskografie:
1981: Speak & Spell
1982: A Broken Frame
1983: Construction Time Again
1984: Some Great Reward
1986: Black Celebration
1987: Music for the Masses
1990: Violator
1993: Songs of Faith and Devotion
1997: Ultra
2001: Exciter
2005: Playing the Angel
2009: Sounds of the Universe

[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]

Slova autora: Skupina, která mě oslovila až na několikátý pokus, ale zcela jsem jim propadl. Nejoblíbenější skladbou je pro mě "Never let me down again", tedy první ukázka.


Naposledy upravil Rexus von Mechov dne Tue Apr 24, 2012 6:12 pm, celkově upraveno 3 krát
avatar
Maršál Křída

Počet příspěvků : 841
Datum registrace : 21. 08. 09

Návrat nahoru Goto down

Re: Depeche Mode

Příspěvek pro Shirosaki za Sun Jan 09, 2011 9:58 pm

Dobrá skupina se spoustou dobrých písniček, které ani s dobou nestrácejí kvalitu a poslouchatelnost Smile

_________________
[You must be registered and logged in to see this link.][You must be registered and logged in to see this link.]
 Taiketo Suki Ukitake Akio  Hiboru Baru Hollow Akio 
avatar
Shirosaki
Kapitán 4. divize
Kapitán 4. divize

Počet příspěvků : 4040
Datum registrace : 03. 07. 09
Věk : 24
Bydliště : Karviná

Návrat nahoru Goto down

Návrat nahoru


 
Povolení tohoto fóra:
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru