Foo Fighters

Goto down

Foo Fighters

Příspěvek pro vodovod za Wed Jan 05, 2011 4:41 pm


Foo Fighters je americká rocková skupina, ktorú v roku 1995 vytvorili Dave Grohl, Nate Mendel, William Goldsmith a Pat Smear. Skupina sa stala populárna koncom 90. tych rokov, keď vyšli viaceré hity ako napr. „Learn To Fly“(1999), „Everlong“(1997), či „This Is A Call“(1995). Skupina vydala zatiaľ 6 štúdiových albumov a nahrala viaceré skladby pre hudbu k filmom.
Dave Grohl, ktorý bol bývalým bubeníkom Nirvany sa rozhodol nahrať viaceré vlastné skladby, ktoré neskôr vyšli pod názvom "Late!". V roku 1995 vyšiel ich prvý debutový album s rovnomenným názvom. Grohl nechcel aby boli Foo Fighters iba skupinou jedného hudobníka a tak prišli do skupiny ďalší traja členovia. Pôvodne mal v skupine pôsobiť aj Krist Novoselic, ale novým basgitaristom sa stal nakoniec Nate Mendel, predtým basgitarista skupiny Sunny Day Real Estate. V roku 1997 odišiel pre nezhody s Daveom Grohlom bubeník William Goldsmith a nahradil ho Taylor Hawkins, ktorý je v skupine doteraz. V tom istom roku odišiel aj gitarista Pat Smear a nahradil ho Franz Stahl. Stahl opustil skupinu v roku 1999 a nahradil ho terajší gitarista Chris Shiflett.
Počas svojej existencie skupina dosiahla viaceré úspechy, tri z ich albumov získali ocenenie Grammy pre najlepší rockový album roka, pričom všetkých šesť bolo nominovaným na toto ocenenie.

Členovia
Dave Grohl
Taylor Hawkins
Nate Mendel
Chris Shiflett

Diskografia
1995 - Foo Fighters
1997 - The Colour and the Shape
1999 - There Is Nothing Left to Lose
2002 - One by One
2005 - In Your Honor
2006 - Skin and Bones
2007 - Echoes, Silence, Patience & Grace
2009 - Greatest Hits

[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]
avatar
vodovod

Počet příspěvků : 381
Datum registrace : 19. 08. 10
Věk : 20
Bydliště : Ždaňa

Návrat nahoru Goto down

Re: Foo Fighters

Příspěvek pro Smooky za Sat Jan 28, 2012 11:08 pm

Skvělá kapela...miluju písničku Learn to fly!! Meow
avatar
Smooky

Počet příspěvků : 126
Datum registrace : 02. 09. 11
Věk : 22
Bydliště : Praha

Návrat nahoru Goto down

Re: Foo Fighters

Příspěvek pro joemandel za Sun Jan 29, 2012 4:42 pm

je to v pohode kapelka...nie že by som im nejako extra fandil, ale vždy je to osviežujúce počuť aj toto popri tom večnom "ojojojoj"Very Happy
avatar
joemandel

Počet příspěvků : 449
Datum registrace : 20. 09. 10
Věk : 29
Bydliště : LL, RK, SR

Návrat nahoru Goto down

Re: Foo Fighters

Příspěvek pro Red za Wed Jul 11, 2012 3:29 am

Walk ♥

_________________

[You must be registered and logged in to see this link.]
avatar
Red
Kapitán 9. divize
Kapitán 9. divize

Počet příspěvků : 3285
Datum registrace : 13. 06. 10
Věk : 25
Bydliště : Přelouč

Návrat nahoru Goto down

Re: Foo Fighters

Příspěvek pro Sponsored content


Sponsored content


Návrat nahoru Goto down

Návrat nahoru


 
Povolení tohoto fóra:
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru