Dream Theater

Goto down

Dream Theater

Příspěvek pro vodovod za Fri Dec 03, 2010 9:06 pm


Dream Theater je americká progressmetalová kapela. Skupinu založili v roku 1985 John Petrucci, John Myung a Mike Portnoy na Berklee College of Music. Pôvodný názov kapely bol - Majesty. Keďže skupina s týmto názvom už existovala, museli zmeniť názov na DREAM THEATER.
Počas dvadsiatich rokov od vzniku, sa stali jednou z komerčne najúspešnejších progresívnych skupín od vrcholu progresívneho rocku v polovici 90. rokov 20. storočia, a to aj napriek tomu, že v kruhoch mainstreamového popu a rocku boli relatívne neznámi. Ich dva najpredávanejšie albumy sú Images and Words z roku 1992, ktorý bol ocenený ako zlatá nahrávka a je pravidelne považovaný za najtypickejšiu ukážku progresívneho metalu (hoci album dosiahol len 61. miesto na Billboard 200 rebríčku) a album Octavarium z roku 2005, ktorý dosiahol 36. miesto v Billboard 200.
(slovenská vykypédia)

členovia:
Kevin James LaBrie - spev
John Petrucci - gitara, vokály
John Myung - basgitara
Jordan Rudess - klávesy
(bývalí bubeník - Mike Portnoy)

diskografia:
When Dream and Day Unite (1989)
Images and Words (1992)
Awake (1994)
A Change of Seasons (1995, EP)
Falling into Infinity (1997)
Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory (1999)
Six Degrees of Inner Turbulence (2002)
Train of Thought (2003)
Octavarium (2005)
Systematic Chaos (2007)
Black Clouds & Silver Linings (2009)
[You must be registered and logged in to see this link.][You must be registered and logged in to see this link.]
Počúvate ich niekto ? Máte obľúbené pesničky ?
avatar
vodovod

Počet příspěvků : 381
Datum registrace : 19. 08. 10
Věk : 21
Bydliště : Ždaňa

Návrat nahoru Goto down

Re: Dream Theater

Příspěvek pro Maršál Křída za Thu Dec 16, 2010 12:46 am

Skupinu kompletně naposlouchanou nemám, ale je to modla a tvář jednoho žánru, který je sám ve své podstatě novátorský, revoluční a všeobecně velmi kvalitní. Sice už to není to co na začátku, ale... prostě Dream Theater. Nikdo nemůže říct, že by to byla špatná kapela Very Happy

Navrch je škoda, že odešel Mike Portnoy, což je mezi bubeníky pojem. Ale, bohužel nevidí Dream Theater správně dýchat a jediné řešení bylo tohle. Aspoň že se rozešel se skupinou ve velice dobrých vztazích.
avatar
Maršál Křída

Počet příspěvků : 841
Datum registrace : 21. 08. 09

Návrat nahoru Goto down

Re: Dream Theater

Příspěvek pro vodovod za Wed Mar 23, 2011 7:45 pm

Členovia Dream Theatr chystajú nový album, a oznámili že majú nového bubeníka. Neviete niekto kto to je ?
avatar
vodovod

Počet příspěvků : 381
Datum registrace : 19. 08. 10
Věk : 21
Bydliště : Ždaňa

Návrat nahoru Goto down

Re: Dream Theater

Příspěvek pro Sponsored content


Sponsored content


Návrat nahoru Goto down

Návrat nahoru


 
Povolení tohoto fóra:
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru